Sumber : Google Images |
BAHAN-BAHAN:
2.5 liter air rebusan ayam
10-20g ikan bilis dibersihkan
4 sudu besar jeruk kobis tienstin
2 sudu the serbuk lada putih
30 biji bebola ikan
300g kuetiew dicelur
4 sudu besar kicap cair
3 tangkai cili padi dihiris nipis
MENU TAMBAHAN:
2 keping kek ikan dihiris nipis (dicelur)
8-10 keping foo pei dipotong 2
bawang goring
1 batang daun bawang n sup
sedikit taugeh
CARANYA:
1.Masukkan air rebusan ayam,ikan bilis,jeruk kubis dan serbuk lada putih ke dlm periuk
dan didihkan.tambahkan air jika perlu.
2.masukkan bebola ikan ke dlm sup sehingga bebola timbul.
3.untuk mengidang letakkan kuetiew,kek ikan dan foo pei ke dalam mangkuk
tuangkan sup bebola ke tas dan taburkan bawang goring daun bawang dan sup serta taugeh.
4.hidangkan bersama kicap cair
No comments:
Post a Comment